این جلسه در 29 اردیبهشت سال 1404برگزار شد.
در این جلسه با حضور طلاب و عموم بانوان برگزار شد، به تفسیر سوره مبارکه علق پرداخته شد.
این نشست که با محوریت تدبر در آیات سوره علق برگزار شد، با معرفی این سوره بهعنوان نخستین سوره نازلشده و در عین حال نودوششمین سوره در ترتیب مصحف آغاز شد. مدیریت محترم مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها سرکار خانم نیک در این جلسه با تأکید بر شأن نزول این آیات در شب بعثت، با نگاهی تاریخی به شرح واقعه غار حرا پرداخت و نقش حضرت علی (علیه السلام) و حضرت خدیجه (سلام الله علیها) را در همراهی و حمایت معنوی از پیامبر اکرم (صلی الله علیه واله) اشاره کردند.
از نکات ویژه این جلسه، پیوند میان مفاهیم قرآنی و یافتههای علمی روز در حوزه جنینشناسی بود. مفهوم واژه «علق» که در آیه «خلق الانسان من علق» به کار رفته، از منظر علمی مورد بررسی قرار گرفت. در این توضیحات، به تطابق شگفتانگیز مفاهیم قرآنی با مراحل زیستی تشکیل جنین، چسبندگی اسپرم و تخمک و فرایند لقاح پرداخته شد.
سرکار خانم نیک با ذکر آیه «اقرأ بسم ربک الذی خلق» به جایگاه تربیتی و ربوبی خداوند در آغاز بعثت اشاره کرد و ارتباط انسان با پروردگار را از منظر قرآن و واژه «رب» مورد توجه قرار داد. در ادامه، به ارزش و کارکرد «قلم» به عنوان ابزار تعلیم الهی و آغاز تمدن بشری اشاره شد: «الذی علم بالقلم، علم الانسان ما لم یعلم». این بخش از جلسه به بیان اهمیت علم، آموختن و تقوای علمی در مسیر رشد انسان اختصاص یافت.
در بخش پایانی، آیات مربوط به طغیان انسان و هشدارهای الهی مورد بررسی قرار گرفت و تأکید شد که علیرغم منشأ حقیر مادی انسان، خداوند به او علم و مقام عطا کرده و او را به بندگی فراخوانده است. نماز، سجده و اطاعت از خداوند از اصلیترین آموزههایی بود که در خلال آیات سوره علق برای حاضران تشریح شد.
در پایان جلسه، با دعا و صلوات، از حضار خواسته شد تا این پیام معرفتی را در زندگی فردی و اجتماعی خود نهادینه کنند و از سوره علق، هم در عرصه علم و هم در ساحت بندگی، الهام بگیرند.
|