موضوع: خودشناسی
گفتار اول: بهداشت روان
روان شناسی علم مطالعه ی رفتار آدمی است. وجود افراد سالم از شرایط مهم و اساسی برای رشد یک جامعه است. جامعه ای که به سلامت جسم و روان اعضای خود توجه میکند ، ضمن صرفه جویی در هزینههای سرسام آور درمانی، انسانهایی سالم نیز پرورش میدهد، که این خود ضامن رشد فردی و اجتماعی آن جامعه است. موضوع بهداشت روانی و تامین آن برای مردم، سازمانها و دولتها بسیار مهم است؛ چرا که با کارآیی فردی و اجتماعی افراد و در کنار آن با پیشرفتهای اجتماعی، علمی، صنعتی و.... جامعه گره خورده است.
گفتار دوم: تعریف بهداشت روان
از یک دیدگاه بهداشت روانی در سه قسمت نگرشهای مربوط به خود، نگرشهای مربوط به دیگران و نگرشهای مربوط به زندگی تعریف میشود. بهداشت روانی یعنی توانایی سازگاری با دیدگاههای خود، دیگران و رویارویی با مشکلات روزمره زندگی.
سازمان بهداشت جهانی، بهداشت روانی را اینگونه تعریف میکند بهداشت روانی در درون مفهوم کلی بهداشت قرار دارد و بهداشت یعنی توانایی کامل برای ایفای نقشهای روانی و جسمی. بهداشت به معنای نبود بیماری یا عقب ماندگی نیست.
گفتار سوم: مشخصههای بهداشت روانی و شخصیت سالم
در زندگی و روابط انسانها معیارهایی وجود دارد که به بهداشت روان کمک مینماید.
در زیر به برخی از آنها اشاره میگردد:
صداقت در رفتار
افرادی که بین احساس درونی آنها با رفتار بیرونی شان هماهنگی بیشتری باشد، از سلامت روانی بهتری برخوردارند و در غیر این صورت سلامت روانی به خطر میافتد مثلاً بخش زیادی از انرژی روانی فردی که دروغ میگوید صرف فاش نشدن دروغ خواهد شد.
توانایی نه گفتن
در مقابل خواستههای غیر منطقی خود و دیگران توانایی نه گفتن داشته باشیم و کارها را براساس رضایت خاطر درونی خود انجام دهیم نه به خاطر رضایت دیگران.
داشتن هدف در زندگی
یک فرد سالم فلسفه زندگی خود را میشناسد و هدف و جهت گیری دارد، هرگز زندگی را پوچ و بی معنی نمیداند برای زندگی خود ارزش قائل است و بیهوده زندگی خود را فدای امور بی ارزش نمیکند.
" آموزش های مهارت های زندگی و خانواده "، مولف: احمد ساویز و دیگران