دانستنی های پژوهش

  • 365
  • 13 مرتبه
خودآگاهی

خودآگاهی

11 خرداد 1404

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

موضوع: خود آگاهی

 تعریف خودآگاهی:
 
خود آگاهی یکی از مهارت های زندگی است که عبارت است از شناخت دقیق و درست از خود، به نحوی که فهم صحیحی از نگرش ها، آرا، عقاید، اندیشه ها، هیجان ها، توانایی ها، مهارت ها و کاستی هایمان، داشته باشیم. از نگاهی دیگر، می توان گفت که خودآگاهی یعنی آموختن روش های منطقی برای اعمال کنش و واکنش در موقعیت های متفاوت.

اهمیت خودآگاهی
  
انسان در مسیر زندگی خود با انتخاب های متعددی روبرو است و سر آغاز هر انتخابی «خودآگاهی» است، از انتخابهای ساده و روز مره مانند خرید، نوع غذا ،نوع لباس و... تا انتخابهای سخت و پیچیده (نوع جهان بینی، شغل، همسر..... ) از آنجا که زندگی بدون انتخاب معنی ندارد، زندگی بدون "خود آگاهی" نیز غیر ممکن به نظر می آید. لیکن انتخاب های بزرگ و سرنوشت ساز، نیازمند خودآگاهی دقیق تر است که اگر در آن ماهر نباشیم، به خود و دیگران صدمه جدی خواهیم زد.

کاربرد خودآگاهی 
 
این مهارت به شما کمک می کند تا بتوانید شناخت بیش تر خصوصیات، نیازها، خواسته ها، اهداف، نقاط ضعف ، نقاط قوت، احساسات، ارزش و هویت خود را بشناسید. یکی از عوامل مهمی که به ما کمک می کند زندگی خوب و موفقی داشته باشیم این است که خود را بشناسیم و احساس خوبی در مورد خودمان داشته باشیم، همچنین از آنچه که هستیم شاد و راضی باشیم. 
خودآگاهی به عینیت بینی (مشاهده ی وضع موجود و احساس نیاز برای تغییر اوضاع موجود و تبدیل آن به جایگاهی انسانی) نیاز دارد. تحقیقات بی شماری نشان داده که ضعف در خودآگاهی با بسیاری از بیماریها و آسیب های روانی،همراه است.

 " آموزش مهارت های زندگی و خانواده " ، نویسنده: احمد ساویز و دیگران

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.