حدیث روز

اخبار مدرسه

گزارش مراسم اختتامیه دوره مقدماتی و افتتاحیه دوره تکمیلی کارگاه های پژوهش در تاریخ زندگانی و سیره اهل بیت علیهم السلام

 

گزارش جلسه اختتامیه کارگاه پژوهش در تاریخ زندگانی و سیره اهل بیت علیهم السلام

 کارگاه پژوهش در تاریخ زندگانی و سیره اهل بیت علیهم السلام به همت مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها و همکاری مرکز کاربردی تبلیغ و تربیت دینی امام رضا علیه السلام از تیرماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد. هدف این کارگاه ارتقای سطح دانش و پژوهش در این زمینه و ایجاد ارتباطات مؤثر بین طلاب و دانشگاهیان بود.  این کارگاه با حضور جناب آقای دکتر نعمت الله فیروزی، عضو هیئت علمی الهیات دانشگاه بین‌المللی امام رضا (علیه السلام) و جمعی از طلاب و دانشجویان گرامی، در ۱۴ تیم پژوهشی فعالیت خود را آغاز نمود. در این کارگاه، ۱۴ گروه پژوهشی در محور سیره ۱۴ معصوم تشکیل شده بود که هر یک موظف به تهیه فایل‌هایی شامل عصاره و خلاصه مطالعات خود بودند. در این راستا، مباحثه و نقد و بررسی بین گروه‌ها صورت گرفت و نتایج پژوهش‌ها به اشتراک گذاشته شد. جلسه اختتامیه این کارگاه در تاریخ 21 فروردین 1404 برگزار شد.

 جلسه با حضور اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان، معاون علمی، مدیر ملی و بین‌المللی، مدیر دفتر خواهران حوزه علمیه خراسان، مدیر مرکز تحقیقات کاربردی تبلیغ و تربیت دینی دانشگاه امام رضا علیه السلام و مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها برگزار گردید. همچنین، این جلسه با حضور پرشور اساتید و پژوهشگران حوزه و دانشگاه در مشهد مقدس برگزار شد.

 جلسه با مدیریت محترم مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها، سرکار خانم نیک، آغاز شد. ایشان ضمن خوش امدگویی یه مهمان  به اهمیت کارگاه اشاره کرده و از تلاش‌های صورت گرفته در این دوره قدردانی کردند.

سپس جناب آقای دکتر فیروزی مدیر مرکز تحقیقات تبلیغ و تربیت دینی دانشگاه امام رضا(علیه‌السلام) به بیان توضیحات تکمیلی پرداختند و بر لزوم پیوندهای علمی و همکاری‌های بین‌المللی در زمینه پژوهش‌های دینی تأکید کردند.

آقای فیروزی با اشاره به اهمیت سیره اهل بیت (علیهم السلام) در پاسخگویی به نیازهای امروز جامعه، به ضرورت جهاد تبیین و تولید محتوای مؤثر در این زمینه پرداختند. ایشان خاطرنشان کردند که اگر پژوهش‌های ما کاربردی نباشد و به سوالات نسل امروز پاسخ ندهد، با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهیم شد.در ادامه، به تعریف پروژه‌های پژوهشی و دغدغه‌های آموزشی پرداخته شد. پیشنهاداتی برای تقسیم کار بین پژوهشگران و ایجاد دایره‌المعارف‌های مرجع ارائه گردید. همچنین، آقای فیروزی بر لزوم توجه به مسائل اجتماعی و سیاسی و تأثیر آن بر تربیت نسل جوان تأکید کردند.

در ادامه  آقای رضایی، معاون علمی، در سخنرانی خود به ظرفیت‌های موجود در حوزه علمیه و لزوم گسترش فعالیت‌های پژوهشی در زمینه تاریخ و سیره اهل بیت (علیهم السلام) پرداختند. ایشان اشاره کردند که باید از تجربیات و منابع موجود به بهترین نحو بهره‌برداری کرد و بر ایجاد ارتباطات مؤثر بین پژوهشگران و دانشگاهیان تأکید کردند. همچنین تأکید کردند که تاریخ و دعا می‌توانند بستری مناسب برای گفت‌وگو و ارتباط میان ملت‌ها فراهم کنند.

و در ادامه حجت‌الاسلام جواد معین، مدیر روابط ملی و بین‌الملل، بر ضرورت معرفی سیره اهل بیت (علیهم السلام) به زبان‌های مختلف برای مخاطبان جهانی تأکید کردند. ایشان خاطرنشان کردند که این معرفی باید به زبان‌های مختلف صورت گیرد تا پاسخی جامع و فراگیر به نیازهای بشری داده شود.

و درادامه  حجت‌الاسلام والمسلمین رضا حق‌پناه عضو شورای عالی، به تأکید مقام معظم رهبری بر آموزه‌های اهل بیت (علیهم السلام) برای اصلاح درونی جامعه و گسترش اسلام ناب اشاره کردند. ایشان گفتند که پژوهشگران و طلاب باید این آموزه‌ها را عمیقاً مطالعه و با فهم و معرفت صحیح، به جهانیان معرفی کنند. ایشان همچنین خاطرنشان کردند که آموزه‌های اهل بیت (علیهم السلام) همچون آب گوارا برای تشنگی انسان‌ها عمل می‌کنند.

و در ادامه خانم راضیه هاشمی: مدیر دفتر خواهران نیز بر اهمیت توجه به سیره اهل بیت (علیهم السلام) و نیاز به معرفی و ترویج این سیره در جامعه تأکید کردند. ایشان ضروری دانستند که این پژوهش‌ها به‌صورت عملی در جامعه منتشر شوند و بخش‌هایی از سیره اهل بیت (علیهم السلام) به‌ویژه در مناسبت‌های مختلف، از طریق رسانه‌ها و دانشگاه‌ها در اختیار عموم قرار گیرد.

در بخش بعدی جلسه، حاضران تجربیات خود را در زمینه سیره اهل بیت (علیهم السلام) به اشتراک گذاشتند. خانم علمداری، یکی از طلاب، به بیان تحولات خود در پژوهش درباره سیره امام سجاد (علیه السلام) پرداخت و به نکات آموزنده‌ای در خصوص زندگی ایشان اشاره کرد.

پایان جلسه: در پایان جلسه، از تمامی حاضران تقدیر و تشکر به عمل آمد و گواهی‌های شرکت در مرحله مقدماتی کارگاه به شرکت کنندگاه در کارگاه اهدا شد.

 امید است که نتایج این کارگاه به تولید محتوای مؤثر در زمینه دین و سیره اهل بیت (علیه السلام) منجر شود و به بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی جامعه کمک کند.

 


رهبر معظم انقلاب با اشاره به نگاه تحقیر آمیز غرب به جامعه زنان فرمودند:

«حضور دانشمندان اسلامی زن در عرصه‌های مختلف، اثرات بسیار عظیمی را در دنیا می‌گذارد؛ برای انقلاب آبروست.»

تماس با ما

تلفن: 051-38468680-2

پست الکترونیک: madreseelmiyekhadije@yahoo.com

فاکس: 38468680-051

وب سایت: www.mkhadijem.ir

آدرس سطح2: مشهد- خیابان احمدآباد-احمدآباد 3(خیابان بهشت)- انتهای بهشت5 مدرسه علمیه حضرت خدیجه(سلام الله علیها)

آدرس سطح3: مشهد- چهارراه دکترا- خیابان ابن سینا- بین ابن سینا 10 و 12- تحصیلات تکمیلی مدرسه علمیه حضرت خدیجه(سلام الله علیها) -38412404

تماس با ما

موقعیت مکانی